Geen boekings kosten
Boek uw arrangement online of bel 085-4836009

monopoleterras2__1531837712_273
monopolekamer1__1531837705_198
monopolekamer2__1531837706_255
monopolorestaurant2__1531837707_503
monopolorestaurant__1531837713_665

2-daags Valkenburg arrangement hotel Monopole

Genieten in Valkenburg en het Limburgse heuvellandschap met dit hotel arrangement van Grandhotel Monopole. Dit gezellige familiehotel in Valkenburg a/d Geul zal u verrassen. Valkenburg zelf is een gezellige toeristische plaats waar veel te beleven is. Deze accommodatie is ook een prima uitvalbasis voor bezoekjes in de omgeving zoals Maastricht. Met dit leuke aantrekkelijke arrangement een goede gelegenheid om een paar daagjes er tussenuit te gaan!

P.P.P.A.: € 62,00
Aantal dagen: 2 Mail ons! Kies datum en boek nu!!
P.P.P.A = Prijs (vanaf) per Persoon Per Arrangement.
Prijzen van arrangementen met overnachting zijn gebaseerd op
een 2-persoonskamer met 2 persoons bezetting op basis van beschikbaarheid!

Vragen of problemen bij het boeken? Mail ons, Of bel met 085-4836009.

Genieten in Valkenburgen het Limburgse heuvellandschap met dit hotel arrangement van Grandhotel Monopole.

Dit gezellige familiehotel zal u verrassen. De accommodatie is een prima uitvalbasis voor bezoekjes in de omgeving zoals Maastricht. Dit Charme hotel biedt u overigens meer arrangementen....Genieten in Valkenburg!

Dit 2-daagse Valkenburg arrangement is als volgt samengesteld: 

  • welkomstdrankje
  • 1 x 3-gangen diner op de dag van aankomst
  • 1 x overnachting in een mooie kamer
  • 1 x ontbijt
  • gratis parkeergelegenheid

Genoemde prijs is voor het gehele arrangement, doch exclusief logeerbelasting á € 1,76 p.p.p.n. en eenpersoonstoeslag á € 12,50 per nacht.

 

De prijs van het arrangement kan afwijken afhankelijk van aankomstdatum. 

Arrangementsprijzen gebaseerd op een 2-persoonskamer met 2 persoons bezetting, exclusief toeristenbelasting. Prijzen gebaseerd op de standaard kamer tenzij anders vermeld.

Tijdens het reserveren is er de mogelijkheid om tegen een kleine meerprijs een luxere kamer te boeken.

U kunt de arrangementen online boeken en bij vragen ons een mail sturen via de Mail ons button.

Tijdens uw verblijf in Valkenburg en in combinatie met de verschillende arrangementen.

Het is bijzonder gezellig winkelen in het compacte centrum van Valkenburg. U vindt er vele modezaken, leuke boetieks voor jong en oud, trendy life-style shops en bijzondere delicatessenzaken. Maar ook vindt u er winkels voor hobby, lectuur- en literatuur, schoenenzaken en dames- en herenkappers. Uiteraard treft u er ook grootwinkelbedrijven voor uw dagelijkse boodschappen.

Vlak vòòr het centrum vertakt de Geul zich en omarmt het hart van Valkenburg, om even later weer één te worden en onvermoeibaar haar route te vervolgen. De vele bruggen en de monumentale kademuren typeren het aanzicht samen met de in mergel opgetrokken historische gebouwen. Een mooier decor tijdens het winkelen is ondenkbaar.

Grand Hotel Monopole is ook een prima uitvalsbasis om Maastricht te ontdekken. Maastricht heeft vele gezichten en elk stadsdeel beschikt over typische kenmerken. Telkens een unieke sfeer, terug te vinden in de bebouwing en straten.

Wyck. Met de trein vanaf Valkenburg arriveert u in dit stadsdeel. Een mooiere kennismaking is nauwelijks denkbaar met op uw wandelroute richting Vrijthof vele exclusieve winkelbedrijven. Genieten.

Céramique. Vele moderne gebouwen van wereldberoemde architecten vind u in Céramique. Het meest bekend zijn ongetwijfeld het Bonnefantenmuseum en het Centre Céramique en het plein.

Het Vrijthof. De beste en grootste terrassen van Nederland met zicht op de Sint Servaasbasiliek en de statige
St. Janskerk. Aan uw rechterhand ligt het mooie Theater aan het Vrijthof en links het educatieve Museum aan het Vrijthof.

Het Stokstraatkwartier. In de Frans aandoende steegjes zie je nog restanten van het Romeinse verleden. Nu knusse straatjes met exclusieve winkels.

Het Jekerkwartier. Een bruisende en geliefde woonwijk, die wordt omgeven door het stadspark en de oude stadsomwal­lingen, gelegen aan de voet van de legendarische Pietersberg.

Duizenden jaren voor onze jaartelling woonden er al mensen in het Geuldal. Vele gebruiksvoorwerpen en bouwrestanten zijn het bewijs van intensieve bewoning tijdens de Romeinse tijd. De eerste schriftelijke vermelding van Valkenburg dateert uit 1041. De Duitse koning Hendrik III schenkt vier dorpen aan zijn nicht Irmgard. Dit zijn Herve, Epen, Vaals en Valkenburg. Op de oorkonde is de naam Falchenberch duidelijk leesbaar. Belegeringen en veroveringen zijn er voortdurend. In 1672 wordt Kasteel Valkenburg op de Heunsberg verwoest door zich terugtrekkende Hollandse troepen die vluchtten voor het oprukkende Franse leger. Het kasteel is nooit meer herbouwd. Twee stadspoorten (Berkelpoort en Grendelpoort) en een deel van de stadswallen overleven de vernietiging. Vanuit de hoogburcht werd Valkenburg vele jaren bestuurd door de Heren van Valkenburg en bleef in bestuurlijk opzicht belangrijk. Hier zetelde de rechtbank die strafprocessen voerde tegen de beruchte Bokkenrijders.


De aanleg van de spoorlijn Valkenburg-Aken in 1853 is een stap naar de nieuwe tijd. Het huidige Stationsgebouw is het oudste van Nederland. Om toeristen beter van informatie te voorzien, werd de allereerste VVV van Nederland opgericht in 1885. Inmiddels is Valkenburg uitgegroeid tot de belangrijkste toeristische trekpleister van de regio.


Het driesterren Grand Hotel Monopole vormt een gedegen traditie in Valkenburg aan de Geul en is deze accommodatie al meer dan 100 jaar een begrip in gastvrijheid. De karakteristieke architectuur uit 1906 onderstreept het bijzondere karakter van het hotel.

Het hotel is gelegen in het altijd gezellige en sfeervolle centrum van Valkenburg midden in de mooie heuvellanden van Limburg. Vanuit het hotel proeft u de limburgse gastvrijheid en u wandelt vanuit het hotel direct het gezellige centrum van Valkenburg in. Bezoek de mergelgrotten, Kasteelruine en de Fluweelgrot of maak een ritje met de kabelbaarn. Of bezoek de indrukwekkende Romeinse Katakomben.

Het hotel beschikt over 46 comfortabele kamers waaronder suites, designkamers en panoramakamers. De kamers zijn bereikbaar met lift en voorzien van bad/douche, toilet, kluis, tv, telefoon, radio en draadloos internet. Voor onze gasten bieden wij op basis van beschikbaarheid gratis parkeergelegenheid achter ons hotel.

Monopole is een prima uitvalsbasis voor recreatie en business. Centraal gelegen in het Heuvelland, op een boogschot van de snelststromende rivier van Nederland en het Geuldal met haar bijzondere flora en fauna. Het bourgondische Maastricht is in tien minuten bereikbaar met trein of auto.

Het hotel wordt gerund door de famillie Curvers en is echt een famillie hotel,

Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen in ons hotel!


Nieuweweg 22 6301 ET Valkenburg aan de Geul