Geen boekings kosten
Boek uw arrangement online of bel 085-4836009

Berlijn, arrangementen en dagjes uit

ARRANGEMENT BERLIJN, DAGJE UIT BERLIJN

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle arrangementen en dagjes uit die beschikbaar zijn in Berlijn.

De Duitse hoofdstad Berlijn is zeer in trek bij toeristen, schoolreisjes en kleine tripjes. Dat mag ook wel als een van die top tien hoofdsteden van ons Europa! Er zijn voldoende redenen om een arrangement te boeken in Berlijn.

Voor velen is het om de historische geur van Berlijn eens op te snuiven, het roemruchte verleden van een stad die ooit in tweeën verdeeld was, een tijdbom die in onze geschiedenisboeken als de “Koude Oorlog” genoemd staat. Een tijd van onzekerheid en een grote ondoordringbare muur die vele families en vrienden uit elkaar hebben gedreven.

Sinds de val van deze muur is Berlijn alleen maar groter en interessanter geworden. Aan de drukke “Friedrichstrasse” vind je een belangrijke bezienswaardigheid: de replica van Checkpoint Charlie. Vroeger vond je hier een controlepost tussen de Amerikaanse en Russische sector ten tijde van de opsplitsing van Berlijn. De naam Charlie komt voor uit het feit dat dit de derde doorgang was op de grens tussen Oost en West.

Minder toeristisch, maar volgens ons aantrekkelijker dan de Parisener Platz, is de Gendarmenmarkt in het stadsdeel Mitte. Op het ruim opgezette plein vind je drie gebouwen: aan de zijkanten twee fraai vormgegeven kerken en centraal op het plein vind je het concertgebouw. Dit Konzerthaus Berlin stamt uit het begin van de negentiende eeuw en doet nog steeds dienst als concertgebouw. Liefhebbers kunnen hier genieten van het vaste symfonieorkest, het Konzerthausorchester Berlin.

Eén van de attracties in Berlijn die vooral geschikt is voor gezinnen met kinderen is AquaDom & SEA LIFE Berlin. Het aquarium laat je verschillende zeedieren zoals vissen, haaien en schildpadden in uiteenlopende aquaria zien. De AquaDom is een aquarium in kokervorm, waar je met een glazen lift doorheen gaat. Onderweg naar boven zwemmen de tropische vissen om je heen. 

De Tweede Wereldoorlog heeft diepe sporen achtergelaten in Berlijn, maar vooral onder de Joodse gemeenschap. Ter nagedachtenis aan de Jodenvervolging die tijdens deze oorlog plaatsgevonden geeft is er begin deze eeuw een enorm monument in het centrum van Berlijn opgericht. Het Holocaustmonument is te vinden tussen de Behrenstrasse, Erbertstrasse, Hannah-Arendt-Strasse en de Cora-Berliner-Strasse.

In het linker menu navigatie kunt u op alle websites fine tunen naar keuze. U kunt selecteren op het aantal dagen en/of nachten en desgewenst ook op prijs.

Tevens betaald u via het Arrangementenweb GEEN BOEKINGSKOSTEN bij het boeken van een dagje uit of arrangement online. Dat is wel fundamenteel anders dan bij de overige boeking sites op het internet. Hiermee is Arrangementenweb de meest aantrekkelijke boeking site voor de consument.

Heeft u een leuk arrangement op het oog? Klik dan door en kom op een pagina waar u een complete omschrijving aantreft van het betreffende arrangement. Bovendien ziet u een beschrijving van de accommodatie waar u eventueel zal verblijven alsmede de omgevingsinformatie.

Ook kunt u uw uitjes of dagje uit in de omgeving boeken via het Arrangementenweb en dat is wel zo makkelijk. Tickets voor een attractiepark? Tickets voor een evenement? Fietsverhuur? Andere leuke activiteiten? Klik, bekijk en boek!

Zo boekt u niet alleen een arrangement of dagje uit maar kunt u feitelijk uw gehele verblijf regelen, en dat alles vanuit uw luie stoel.

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente arrangementen en dagjes uit in Berlijn? Like onze pagina op facebook en maak kans op het winnen van een arrangement in Berlijn.