Geen boekings kosten
Boek uw arrangement online of bel 085-4836009

Moezel, arrangementen en dagjes uit

ARRANGEMENTEN EN DAGJES UIT IN DE MOEZEL

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle arrangementen die beschikbaar zijn in Moezel.

De veelbezongen Rijn is zonder enige twijfel een van de mooiste rivieren in Europa. En dat geldt ook voor zijn langste zijrivier, de Moezel. Deze geboren Française komt in Duitsland in topvorm en swingt vrolijk de Rijn tegemoet. Het is een dame met opwindende rondingen, waarover de oude Romeinen en Kelten al enthousiast waren.

De Moezel, die behalve om de wijn ook bekend is om de schilderachtige meanders, kronkelt door het landschap alsof het moeite kost er afscheid van te nemen. In dit natuur- en cultuurlandschap vindt u tal van idyllische wijndorpen en -stadjes, wijnbergen met klinkende namen, authentieke wijnlokalen en bezienswaardigheden. Overal zijn grote en kleine cultuurschatten verborgen.

Vooral in het gebied van de Midden-Moezel wordt het landschapsbeeld bepaald door de heuvels van het Leisteenplateau met zijn burchten, wijnbergen, wijnplaatsjes en culturele diversiteit. Op de met een hellingspercentage van soms meer dan 50 graden adembenemend steile hellingen gedijt de hier dominante rieslingdruif buitengewoon goed. In het romantische rivierlandschap, waar meer dan 2.000 jaar geleden de Kelten en Romeinen al wijn verbouwden, bevinden zich nu in ruim 100 wijndorpen en -stadjes ca. 5.000 wijnboeren met op een oppervlakte van ongeveer 9.300 hectare ca. 70 miljoen wijnstokken.

Onderweg op de Moezelwijnroute is het de moeite waard de auto regelmatig te laten staan en de fiets te nemen of wandelschoenen aan te trekken. Maar ook met de bus, trein en boot kunt u het Moezelland ontdekken. Een van de bijzonderheden van de Moezel zijn de zogenaamde 'Straußwirtschaften', waar u bij de eigenaren van de wijngaarden zelf wijn kunt drinken en meestal ook iets eenvoudigs te eten kunt bestellen, zoals brood met reuzel, spekkoekjes of uientaart. Hierbij komt u nu eens terecht in een authentieke kelder en dan weer op een schilderachtige boerderij of in een landelijke wijnperserij.

Op sommige burchten worden ridderfeesten gehouden en kan worden overnacht. En ook verder staan er aan de Moezel allerlei evenementen op het programma, zoals wijnfeesten, de Moezelfeestweken, klassieke festivals, gourmetfeesten, niet te vergeten het grote fietsfestival 'Happy Mosel' en tal van andere culturele highlights. Er zijn vele goede redenen om deze route zelf eens te gaan proberen.

In het linker menu navigatie kunt u op alle websites fine tunen naar keuze. U kunt selecteren op het aantal dagen en/of nachten en desgewenst ook op prijs. 

Tevens betaald u via het Arrangementenweb GEEN BOEKINGSKOSTEN bij het boeken van een dagje uit of arrangement online. Dat is wel fundamenteel anders dan bij de overige boeking sites op het internet. Hiermee is Arrangementenweb de meest aantrekkelijke boeking site voor de consument.

Heeft u een leuk arrangement op het oog? Klik dan door en kom op een pagina waar u een complete omschrijving aantreft van het betreffende arrangement. Bovendien ziet u een beschrijving van de accommodatie waar u eventueel zal verblijven alsmede de omgevingsinformatie.

Ook kunt u uw uitjes of dagje uit in de omgeving boeken via het Arrangementenweb en dat is wel zo makkelijk. Tickets voor een attractiepark? Tickets voor een evenement? Fietsverhuur? Andere leuke activiteiten? Klik, bekijk en boek!

Zo boekt u niet alleen een arrangement of dagje uit in de Moezel maar kunt u feitelijk uw gehele verblijf regelen, en dat alles vanuit uw luie stoel.

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente arrangementen in Moezel? Like onze pagina op facebook en maak kans op het winnen van een arrangement in Moezel.