Geen boekings kosten
Boek uw arrangement online of bel 085-4836009

Bierarrangement2__1489051357_569
stadsarrangement2__1489050545_212

Bier arrangement Hotel Schimmelpenninck Huys

Met vrienden, familie of collega's een middag heerlijke speciaal bieren proeven In Groningen? In samenwerking met Brouwerij Martinus organiseert Hotel Schimmelpenninck Huys leuke, ontspannen en vooral lekkere proeverijen om meer te weten te komen over de wereld van bier.

P.P.P.A.: € 39,50
Aantal dagen: 1 Mail ons! Kies datum en boek nu!!
P.P.P.A = Prijs (vanaf) per Persoon Per Arrangement.
Prijzen van arrangementen met overnachting zijn gebaseerd op
een 2-persoonskamer met 2 persoons bezetting op basis van beschikbaarheid!

Vragen of problemen bij het boeken? Mail ons, Of bel met 085-4836009.

Bierproeverij, rondleiding en diner

Met vrienden, familie of collega's een middag heerlijke speciaal bieren proeven In Groningen? In samenwerking met Brouwerij Martinus organiseert Hotel Schimmelpenninck Huys leuke, ontspannen en vooral lekkere proeverijen om meer te weten te komen over de wereld van bier.

Op slechts 2 minuten wandelen van Hotel Schimmelpenninck Huys bevindt zich de brouwerij waar ambachtelijk Groningse speciaal biertjes worden gebrouwen. U wordt ontvangen voor een rondleiding met proeverij van 3 proefglazen speciaal bier. De rondleiding met uitleg over het brouwproces en het bottelen duurt ongeveer 45 minuten.

Na de rondleiding met proeverij verplaatst uw gezelschap zich naar Brasserie SPH van Hotel Schimmelpenninck Huys voor een culinair driegangendiner. Chef kok Sybrân Nieuwenhuis heeft de menu's met zorg samengesteld, gebruik makend van alleen de meest verse ingrediënten, zo mogelijk uit de regio. Uiteraard is het mogelijk het menu aan te passen aan uw specifieke wensen, uit te breiden met extra gangen of te laten plaatsvinden in de historische binnentuin (bij mooi en droog weer) of in de besloten 'private dining' omgeving van de Barokzaal.

Informatie:

Dit arrangement is te organiseren vanaf 4 personen.
Complete bierproeverij inclusief 3-gangen diner kost € 45  per persoon

Complete bierproeverij inclusief 4-gangen diner kost € 52  per persoon

Hierbij worden natuurlijk Huysgemaakte amuses, vers brood uit eigen bakkerij en friandises na geserveerd!

Diner zonder bierproeverij bij Brouwerij Martinus:

3-gangen diner kost € 29,50 per persoon
4-gangen diner kost € 34,50 per persoon

Proeverij (tapas style) à € 15,00 (3-gangen) - € 18,00 (4-gangen) per persoon

 

 

U kunt de arrangementen online boeken en bij vragen ons een mail sturen via de Mail ons button.

Genoemde arrangement prijzen kunnen variëren afhankelijk van mogelijkheid andere aankomstdag. 

 

Omgeving
Groningen is een bruisende studentenstad. De jongste stad van Nederland kent een lange, roerige geschiedenis en dat is te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Groningen is ook een stad met lef, de stad heeft de meest vernieuwende architectuur binnen haar grenzen. En Groningen is ooit verkozen tot Beste Binnenstad, omdat het er zo goed toeven is.

Te midden van deze bruisende stad bevindt zich Hotel Schimmelpenninck Huys met op wandel afstand de highlights van Groningen:

 • de Martinitoren,
 • het Groninger Museum,
 • het Scheepvaartmuseum,
 • de Stadsschouwburg
 • en cultuurcentrum De Oosterpoort.

De stad wordt omringd door water, hetgeen u uitnodigt om de stad vanaf een ander perspectief te beleven met een rondvaartboottocht. Echte shopaholics kunnen hun hart ophalen in Groningen; Hotel Schimmelpenninck Huys de perfecte uitvalsbasis met het shoppingcentrum om haar heen.

De provincie biedt een verscheidenheid aan landschappen en cultuur. Hierbij kunt u denken de gewonnen polders, het coulissenlandschap met vele wierden en dijken, de uitgestrekte lintdorpen, de grote herenboerderijen in een decor van uitgestrekte landbouwgronden en wijdse wolkenluchten. De rijke historie welke terug te vinden is in de de vele borgen, de tachtig molens en bijvoorbeeld de vesting Bourtange geeft uw verblijf aan Groningen extra dimensie.

Nabij de stad Groningen zijn twee geweldige sauna's gevestigd,te weten Sauna Peize (Peize) en Sauna de Bron (Tynaarlo). Hoe ideaal is de combinatie van ultiem ontspannen in de sauna en genieten van alles wat de binnenstad van Groningen u te bieden heeft op het gebied van musea, culinair en shopping?


In het hart van Groningen is het voormalig patriciërshuis, Hotel Schimmelpenninck Huys in Groningen, gevestigd. Te midden van het bruisende uitgaansleven en shoppingcentra met theater en musea op steenworp afstand zit u helemaal goed in Hotel Schimmelpenninck Huys in Groningen.

Met haar klokgevel lijkt zij aan de buitenkant gewoon een beetje oud, maar eenmaal over de drie treden verwondert men zich over de pracht en praal. De nostalgische en rustige uitstraling van het Huys geeft een bijzonder gouden randje aan uw overnachting, (zakelijke) afspraken, lunch of diner in Groningen. Dit historische pand heeft ook een prachtige en beschutte terrastuin die even geschikt is voor een zakelijk gesprek als een dromerig uurtje achter een glas wijn.

Onze faciliteiten bieden een goede  thuys voor zowel de zakelijke gast als voor de gast die graag optimaal wil genieten van zijn vrije tijd:

 • Historische tuinterras.
 • Gratis WiFi.
 • 60 Hotelkamers van eenvoudig tot zeer luxe in verschillende stijlen.
 • 24-Uurs receptie.
 • Roomservice.
 • De Brasserie van het Schimmelpenninck Huys met Franse keuken.
 • Drie bijzondere vergaderzalen.
 • Parkeergelegenheid.
 • Bourgondisch Broodhuys.
 • Chocolade atelier.
 • Schoonheidssalon La Rheine.
 • Wijnkelder uit de 14e eeuw.
 • Barokkamer met authentiek plafond bijzonder geschikt voor besloten diners.
 • Serre met comfortabele banken en fauteuils waar u rustig een krantje kan lezen en een kopje koffie kan nuttigen.

Oosterstraat 53, 9711 NR Groningen